شیوع کم کاری تیرویید در میان بانوان باعث شده است که کم کاری تیرویید به یکی از پرچالش ترین اختلالات هورمونی در کنار دیابت نوع ۲ تبدیل شود. با وجود امکان درمان راحت این بیماری عدم تشخیص آن می تواند باعث نادیده گرفته شدن عوارض آن و در نتیجه کاهش کیفیت زندگی گردد.
کم کاری تیرویید می تواند باعث طیفی از علایم چون خستگی افسردگی عادت ماهیانه نامرتب و کاهش تمایل جنسی افزایش وزن ریزش مو و یبوست و افزایش چری خون گردد.
این بیماری هم چنین عامل ناباروری می تواند باشد و از علل زایمان سخت و ناهنجاریهای جنین نیز می باشد . لذا درمان ضروری می باشد . این بیماری می تواند تحت بالینی باشد یا دارای علایم در بیمار باشد . در حالت تحت بالینی تصمیم گیری پزشک برای درمان بر اساس فاکتورهای آنتی بادی و چربی خون بیمار و تصمیم خود پزشک می باشد.
درمان این بیماری با قرص لووتیروکسین است که با دو نوع قرص ۵۰ میلی گرم و ۱۰۰ میلی گرم در بازار موجود است . پزشک شما بر اساس میزان هورمون tsh که از هیپوفیز شما ترشح می گردد دوز مورد نیاز شما را تنظیم می کند.
درمان صحیح این بیماری نیازمند چک مستمر سطح tsh سرمی است . معمولا در اوایل درمان هر دو ماه و در صورت سطح مناسب هر ۶ ماه قابل اندازه گیری است.
توصیه می گردد در صورت فراموشی مصرف داروی تیرویید تا دو دوز فراموش شده را با هم مصرف کنید ولی اگر بیش دو روز فراموش شده بود دوز های فراموش شده قبلی را مصرف نکنید و فقط دوز همان روز را مصرف کنید . برای آزمایشات تیرویید ۳ ساعت ناشتایی مورد نیاز است چرا که چربی ناشی از غذا می تواند در اندازه گیری سطح tsh اختلال ایجاد کند.
لطفا برای آزمایش به یک آزمایشگاه ثابت و مرکزی مراجعه کنید . و شرکت سازنده قرص خود را تغییر ندهید .
درباره این نویسنده:دکتر احسان علیجانی
نوشته های بیشتری ازدکتر احسان علیجانی