برخی از نکات مهم در مورد کم کاری تیروئید در بارداری  و نوزاد که نیازمند توضیح است وجود دارد. در اینجا برخی از نکات مهم

۱) همه نوزادان باید از نظر هیپوتیروئیدی غربالگری شوند، صرفنظر از اینکه آیا مادر دارای هیپو تیروئیدی است یا خیر.

۲) برای ۱۸ هفته اول زندگی داخل رحمی، جنین هورمون تیروئید خود را تولید نمی کند و به همین دلیل برای رشد و توسعه عصبی نیاز به هورمون تیروئیدی مادر دارد. بعد از ۱۸ هفته، مگر اینکه جنین دارای اختلالات تیروئید یا دیسورمونوژنز باشد، جنین هورمون تیروئید خود را تشکیل می دهد و به هورمون تیروئید مادر وابسته نیست.

۳) بنابراین اگر مادر دارای هیپو تیروئیدیسم درمان نشده باشد، در صورت عدم درمان، به خصوص در دوره های اول و دوم، تکامل جنین و پیامدهای عصبی را تحت تأثیر قرار خواهد داد،
. اکثر موارد هیپوتیروئیدی ناشی از تیروئیدیت هاشیموتو (تیروئیدیت اتوایمیون) است که منجر به کم کاری تیروئید نوزادان نمی شود.

۴) آنتی بادی گیرنده TSH (TRAb) از دو نوع – مسدود کننده و تحریک کننده است. آنتیبادیهای تحریک کننده منجر به گریوس می شوند .و انواه مسدود کننده هیپوتیروئیدی ایجاد می کند. TRAB عبور می کند و به جنین میرسد اگر مادر نوعی آنتی بادی مهار کننده گیرنده TSH را تولید می کند، در هنگام تولد می تواند باعث کم کاری تیروئید نوزادان شود.

۵) اگر مادر به علت کمبود ید کم کاری تیروئید داشته باشد، نوزاد نیز دارای کم کاری تیروئید است. این به این دلیل است که اگرچه جنین شروع به تشکیل هورمون تیروئید خود را پس از ۱۸ هفته شروع می کند، هنوز هم وابسته به ید “raw material” برای تولید هورمون تیروئید است که از مادر به دست می آید.

۶) به طور متناوب، اگر مادر euthyroid باشد، جنین دارای دیسژنز تیروئید یا دیس هورمونوژنز پس از ۱۸ هفته هورمون تیروئید خود را ایجاد نمی کند.

۷) اگر مادر خود را دچار اختلال هورمونيسم تيروئيدي باشد، احتمال دارد که جنين ديس هورمونوژنز نيز داشته باشد، زيرا بعضي از انواع ديس هورمونوژنز اتوزومال مغلوب هستند.

برای نتیجه گیری، نکته ساده این است که همه نوزادان باید در هنگام تولد، برای هیپوتیروئیدی مادرزادی، بدون در نظر گرفتن اینکه آیا مادر دارای هیپوتیروئیدی است یا نه، باید برای هیپوتیروئیدی مادرزادی در هنگام تولد آزمایش شود. کم کاری تیروئید مادر ممکن است همراه با کم کاری تیروئید نوزادان باشد. با این حال، هیپوتیروئیدیسم مادران نارس ممکن است بر رشد جنین و رشد عصبی تاثیر بگذارد.